Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Woensdag 19 april

Ook de rijke man stierf en werd begraven. En toen hij in de hel zijn ogen opsloeg, waar hij in pijn verkeerde, zag hij Abraham van ver.
Lukas 16 vers 23


In 1906 werd het rijbewijs ingevoerd. Er werd ook gepleit voor een maximumsnelheid, maar dat duurde tot 1957. Vanaf toen mocht je binnen de bebouwde kom niet sneller dan 50 kilometer per uur. Pas vanaf 1974 gold op autowegen en autosnelwegen een maximumsnelheid: 100 kilometer per uur.

De een vindt het afschuwelijk, de ander geniet ervan: racen. We jagen allemaal met een ontstellende vaart op de eeuwigheid af. Het leven vliegt toch voorbij?

Kleine kinderen willen graag ouder worden, maar voor ze het weten, zijn velen ouder dan ze willen. Dan hebben ze er volgens de statistieken al de helft of twee derde van hun jaren op zitten. Het einde komt in zicht. Bovendien, elke dag kan de laatste zijn. Een ongeluk in het verkeer, ook als je zelf heel voorzichtig bent, is zo gebeurd.

En dan? Waar zijn we dan?

Dát is de belangrijkste vraag in het leven. De rijke sloeg zijn ogen op in de pijn. Niet omdat hij rijk was geweest, maar omdat hij niet voor God had gebogen.

Het dagboek bestellen?