Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Vrijdag 3 november

Wees niet bevreesd voor plotselinge angst of voor verwoesting door goddelozen, als die komt, want de HEERE is je hoop.
Spreuken 3 vers 25 en 26

Een vliegtuigongeluk: honderden doden. Is het een menselijke fout? Of is het een daad van terrorisme? Wie is verantwoordelijk? Dit vast te stellen, is wel belangrijk voor de verzekeringsmaatschappijen die voor de kosten opdraaien. Maar deze vraag is van geen enkel belang voor hen die zijn omgekomen en voor Gods troon zullen staan. Daar zal niemand zeggen: ‘Die of die maakte een fout en daarom ben ik hier onvoorbereid’.

We nemen tijd voor alles wat we leuk vinden, maar nemen we ook tijd voor God? Gelukkig handelt Hij niet zo onverschillig ten aanzien van ons. Hij zond zelfs Zijn eigen Zoon naar de aarde. De Heere Jezus wilde ons met God verzoenen.

Toen begingen wij de grootste misdaad ooit: we nagelden Hem aan een kruis. Zou nu het oordeel van God niet komen? Ja, het kwam! In diepe duisternis. Echter niet over de mensen, maar over Zijn Zoon. Hij droeg de straf voor ons. Allen die tegen Hem zeggen: ‘Ik verdiende dat oordeel; ik dank U dat U mijn straf wilde dragen’, neemt Hij in genade aan.

Het dagboek bestellen?


De bijdrage in de verzendkosten bij één dagboekje is € 4,00.
Bestel er daarom twee, drie of vier; dan is de bijdrage maar € 5,00.
En u hebt wat moois om uit te delen!
Bestellingen vanaf zes dagboekjes worden gratis verzonden.