Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Donderdag 2 november

Luister, HEERE, en wees mij genadig; HEERE, wees mijn Helper!
Psalm 30 vers 11

De 71-jarige Jim Touzeau had een glasbedrijf in Maryborough aan de oostkust van Australië. Tijdens het werk kreeg hij een hartaanval. Z’n hond Teka stampte met haar voorpoten net zo lang op zijn borst en bleef in zijn gezicht blaffen, tot hij weer bijkwam. Daarna rende het dier naar buiten en trok de aandacht. Ze stopte er pas mee toen een voorbijganger naar binnen was gegaan om te kijken wat er aan de hand was.

Aan zo’n helper heb je wat! Die kan je het leven redden. Om gered te worden van het eeuwige oordeel, de straf in de hel, hebben we ook een Helper nodig. Zelf kunnen we ons niet helpen, want hoe zouden we onze zonden moeten kwijtraken? Die moeten geoordeeld worden, omdat God heilig is.

Onze Helper is de Heere Jezus. God heeft Hem immers geoordeeld, aan het kruis. Hij droeg de straf die wij hadden verdiend. Daardoor alleen zijn de zonden weggedaan. Door in Hem te geloven, worden we gerechtvaardigd. Hij is die Helper. Christus alleen redt ons van de dood en geeft ons het eeuwige leven!

Het dagboek bestellen?


De bijdrage in de verzendkosten bij één dagboekje is € 4,00.
Bestel er daarom twee, drie of vier; dan is de bijdrage maar € 5,00.
En u hebt wat moois om uit te delen!
Bestellingen vanaf zes dagboekjes worden gratis verzonden.