Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Maandag 3 april

Heeft de regen een vader? Of wie brengt de druppels van de dauw voort? Uit wiens buik komt het ijs naar buiten? En wie baart de rijp van de hemel? Het water wordt hard als een steen, en het oppervlak van de watervloed raakt vastgevroren.
Job 38 vers 28 tot en met 30

In de nacht van 2 op 3 april vorig jaar vroor het. Niet erg hard, maar wel voldoende om de volgende ochtend de ijsbaan in Winterswijk te openen. Dat was voor het eerst: in april schaatsen op natuurijs.

Vóór de zondvloed waren regen, sneeuw en ijs onbekend. Sindsdien kunnen sneeuwpoppen worden gemaakt en kan geschaatst worden. Het is een werk van de Schepper.

Alle neerslag komt van Hem en het weer wordt door Hem bestuurd. Mopperen op het weer is dan ook eigenlijk mopperen op de Heer’.

God geeft ons juist veel reden om Hem dankbaar te zijn. Hij geeft zó ontzettend veel! Met stip bovenaan staat de gave van Zijn geliefde Zoon. Hij zond Hem als Mens naar de aarde. Jezus Christus daalde uit de hemel neer om aan het kruis te kunnen sterven. Dat was de enige mogelijkheid om Gods eer te herstellen en om ons mensen te kunnen verlossen.

Het dagboek bestellen?