Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Maandag 25 december

U bent mijn schuilplaats, U beschermt mij voor benauwdheid.
Psalm 32 vers 7

Het dorp Chambon-sur-Lignon ligt in het zuiden van Frankrijk, westelijk van Valence. In de Tweede Wereldoorlog zaten er zo’n 2500 Joden ondergedoken. Ook de Oostenrijker Eric Schram, met zijn familie. De dorpsbewoners verborgen hen in het schoolgebouw. Op 25 december 2020 overleed hij. Uit dankbaarheid liet hij een deel van zijn fortuin aan het dorp na: rond de 2 miljoen euro.

Koning David had zwaar gezondigd. Aan overspel en moord had hij zich schuldig gemaakt. In Psalm 32 beschrijft hij hoe hij zich voelde: toen hij overtreden had en zijn schuld probeerde te verdoezelen, én toen hij zijn zonden voor God beleed. Wat een opluchting was dat voor hem! Hij bloeide helemaal op.

Hij had bij God een schuilplaats gevonden. Wie nu tot de Heere Jezus Christus z’n toevlucht neemt, vindt bescherming. Gods rechtvaardige oordeel over onze zonden zal ons niet meer treffen. Waarom? Omdat Christus erdoor getroffen is! Omdat Hij de slagen kreeg, gaan wij vrijuit. Past ons dan niet ook dankbaarheid? Niet een deel van wat we hebben, maar alles wat we hebben en zijn, is voor Hem!

Het dagboek bestellen?


De bijdrage in de verzendkosten bij één dagboekje is € 4,00.
Bestel er daarom twee, drie of vier; dan is de bijdrage maar € 5,00.
En u hebt wat moois om uit te delen!
Bestellingen vanaf zes dagboekjes worden gratis verzonden.