Het Rechte Spoor – 2023 | Maandag 24 april

Zie, ik ben in ongerechtigheid geboren, in zonde heeft mijn moeder mij ontvangen.
Psalm 51 vers 7

Een 8-jarige jongen had vakantie. In vier dagen schreef en tekende hij een stripboek. Het gaat over een kind dat terug in de tijd gaat, nadat een ster op een kerstboom ontploft. Zonder iemand er iets van te zeggen, zette hij het gewoon in de plaatselijke bibliotheek op een schap. Toen z’n ouders ervan hoorden, wilden ze het boek terughalen. Het personeel van de bieb vond het echter zo leuk dat ze het werk in het bestand opnamen. Het werd een van de meest uitgeleende boeken.

Teruggaan in de tijd: soms zouden we het maar al te graag willen. Bijvoorbeeld om iets terug te draaien wat we fout hebben gedaan. Zouden we niet ons leven opnieuw willen beginnen en dan niet gaan zondigen? Het gaat niet. We kunnen niet terug in de tijd. En zondeloos leven, dat redden we niet. We hebben helaas de zondige natuur van onze ouders geërfd, en die weer van hun ouders.

We mogen dankbaar zijn dat Christus niet alleen onze zonden droeg, maar ook tot zonde is gemaakt. Hij onderging het oordeel over die zondige natuur, zodat wij nu gerechtigheid van God zijn geworden.

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage