Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2024 | Maandag 22 januari

Ga binnen door de nauwe poort, want wijd is de poort en breed is de weg die naar het verderf leidt, en velen zijn er die daardoor naar binnen gaan; maar de poort is nauw en de weg is smal die naar het leven leidt.
MattheĆ¼s 7 vers 13 en 14

Een man reed over de A58 van Roosendaal naar Breda. Daar pakte hij de A16 richting Hazeldonk bij de grens met Belgiƫ. Niks mis mee, alleen hij reed aan de verkeerde kant van de vangrail in het midden. Zelfs bij het wisselen van de A58 naar de A16 lukte het hem om spookrijder te blijven. Een heleboel ongelukken vonden bijna plaats, maar gelukkig niet helemaal.

Als je op de verkeerde weg zit, kan het goed fout gaan. Wie op de brede weg blijft, eindigt gegarandeerd in het verderf. Want dat heeft de Heere Jezus Zelf gezegd. Daarom riep Hij de mensen ook op om van weg te wisselen. Om door de nauwe poort binnen te gaan. Om de smalle weg te gaan. Het allergrootste voordeel daarvan voor ons is: die komt uit in het ware leven in Gods hemel.

Wie in de Heere Jezus gelooft, komt op de weg naar de hemel, want Hij is Zelf de Poort, de ware Deur. Het is zo eenvoudig: ieder die in Jezus Christus gelooft, is op de weg naar de hemel!

Het dagboek bestellen?