Het Rechte Spoor – 2023 | Maandag 11 september

In zijn paleizen zullen dorens opschieten, netels en distels in zijn vestingen. Het zal een woonplaats voor jakhalzen zijn, een rustplaats voor struisvogels.
Jesaja 34 vers 13

Struisvogels komen oorspronkelijk alleen in Afrika voor, met name rond de Sahel. Twee jaar geleden troffen wandelaars in een park in de Duitse stad Krefeld een jonge struis aan. Nog maar vier tot vijf maanden oud, maar toch al 1,40 meter groot. Uit de plaatselijke dierentuin was hij niet ontsnapt. Wie de eigenaar was, bleef een raadsel. De loopvogel werd eerst in een dierenasiel ondergebracht.

In de dagtekst gaat het om Gods oordeel over Edom. Als een paleis een woonplek wordt voor jakhalzen en struisvogels, is er geen plaats voor een koninklijke familie.

Gods oordeel is onbarmhartig voor ieder mens die Zijn genade afwijst. Beide dingen zijn volkomen waar: God is vol van liefde en genade en nodigt daarom iedereen uit tot Hem te komen om met Hem verzoend te worden; en anderzijds is Hij heilig en strikt rechtvaardig, zodat Hij het aan Zichzelf verplicht is om elke zondaar te oordelen die weigert zich te bekeren. Hij wordt voor altijd uit Gods tegenwoordigheid verdreven. Er is voor hem geen plaats in Gods hemel!

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorie├źn Homepage