Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Donderdag 31 augustus

Toen zei hij tegen hen: De HEERE is getuige tegen u.
1 Samuël 12 vers 5

In 1976 werd in de Amerikaanse staat Wisconsin een dubbele moord gepleegd. Pas in 2018 wees DNAonderzoek uit dat de dader uit één bepaalde familie moest komen. Agenten verzamelden DNA-materiaal door het afval van de verdachten te doorzoeken. Eén van hen liet zijn afval echter nooit ophalen. Ze bedachten een list. Raymand Vannieuwenhoven werd een enquête toegestuurd. De antwoordenvelop moest hij dichtlikken. Het was raak. Het speeksel leverde het bewijs. De 84-jarige man werd veroordeeld tot twee keer levenslang.

De hemelse Rechter is de Alwetende. Dus is het niet nodig dat eerst bewijs verzameld wordt. Hij is immers van alles Ooggetuige.

Hoewel Hij als Schepper het DNA heeft gemaakt en ieder mens een andere vingerafdruk heeft gegeven, heeft Hij dat Zelf niet nodig. Het is dan ook onmogelijk dat één zonde Hem ontgaat. Elke ongerechtigheid zal Hij straffen.

Gelukkig díe mens die weet dat de Heere Jezus Christus voor zijn zonden aan het kruis is gestorven, en die door het geloof in Hem gerechtvaardigd is!

Het dagboek bestellen?