Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Donderdag 21 december

Verzamel geen schatten voor u op de aarde (…); maar verzamel schatten voor u in de hemel (…); want waar uw schat is, daar zal ook uw hart zijn.
Mattheüs 6 vers 19 tot en met 21

Munten en bankbiljetten zijn nog steeds niet weg te denken. Al ruim 1000 jaar v.Chr. waren in China koperen munten in gebruik. Later ook zilveren en gouden. Veel handiger dan ruilhandel, maar bij grote hoeveelheden werd het erg zwaar. Daarom lieten Chinezen zo’n 1300 jaar geleden steeds vaker hun munten achter bij een betrouwbare handelaar in ruil voor een garantiebewijs. Marco Polo (1254-1324) nam het idee mee naar Europa. In Nederland werd in 1814 het eerste echte bankbiljet gedrukt.

Waaruit bestaat onze schat? Uit munten en papiergeld? Uit spaartegoeden en pensioenpotjes, aandelen en obligaties? De Heere Jezus spoort ons aan om schatten in de hemel te verzamelen. Want de aarde zal op een dag vergaan. En ons leven op deze aarde is kort. Zó veel heb je aan die schatten dus niet.

De schatten van de hemel zijn eeuwig. Het is maar een zucht, dan zullen wij allen die in Christus hebben geloofd, daar zijn. Wat is dat een onmetelijke rijkdom! Nu al mogen onze harten daarvan overstromen.

Het dagboek bestellen?


De bijdrage in de verzendkosten bij één dagboekje is € 4,00.
Bestel er daarom twee, drie of vier; dan is de bijdrage maar € 5,00.
En u hebt wat moois om uit te delen!
Bestellingen vanaf zes dagboekjes worden gratis verzonden.