Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Donderdag 14 september

Wie toch van u kan met bezorgd te zijn één el aan zijn lengte toevoegen?
Mattheüs 6 vers 27

Het is allang en algemeen bekend: Nederlanders zijn het langste volk ter wereld. Tot aan 1980 werden we steeds langer, maar sindsdien kwam de klad erin. Mensen uit 2000 zijn 1 tot 1,5 centimeter korter dan volksgenoten die rond 1980 zijn geboren. De krimp komt deels door mensen die vanuit het buitenland hierheen zijn gekomen, maar is ook te zien bij mensen van wie het voorgeslacht uit Nederland komt.

Dat de gemiddelde lengte sinds de Tweede Wereldoorlog toenam, is waarschijnlijk mede te danken aan betere voeding. In ieder geval niet aan bezorgdheid. Je zorgen maken, dat is juist slecht voor je lichaam. Ook voor je geest. Het is uiteindelijk ook een belediging van onze God en Vader.

Als we in de Heere Jezus geloven en zo Gods kinderen geworden zijn, mogen we weten dat Hij voor ons zorgt. Alles wat ons bezighoudt en terneerdrukt, kunnen we Hem vertellen in het gebed. We wentelen zo onze zorgen af op Hem. Dat is toch veel beter? Wij zijn zwak en Hij is almachtig. Dan kunnen we het toch beter aan Hem overlaten? Dat moeten we dan ook werkelijk doen!

Het dagboek bestellen?