Het Rechte Spoor – 2023 | Donderdag 13 april

Dus is er nu geen verdoemenis voor hen die in Christus Jezus zijn.
Romeinen 8 vers 1

In april vorig jaar zat Henk Cornelissen met zijn vriendin op een terrasje aan de Prinsengracht in Amsterdam. Ze hoorden een grote plons: een busje met negen Poolse toeristen was in de gracht beland. Henk schoot te hulp. Hij sprong te water, zette zijn beide voeten op de zijkant van de auto en trok met alle kracht de deur open. Toen die open was, zonk het busje steeds sneller, maar alle negen inzittenden werden gered van de verdrinkingsdood.

Wij mensen worden allemaal bedreigd door het oordeel van het brandende vuur in de hel. God moet immers de zonde oordelen; dat is Hij aan Zijn eigen heiligheid verplicht. We hebben het verdiend.

Om ons te redden, is Zijn Zoon uit de hemel gekomen en naar het kruis gegaan. Hij begaf Zich vrijwillig in het vuur van Gods oordeel, zodat wij nu van onze zonden verlost kunnen worden. Wie in Hem gelooft, worden alle zonden vergeven. Zo iemand wordt gerechtvaardigd. Daarom dreigt er voor hem geen oordeel meer. Nee, hem wacht het hemelse geluk, tot in eeuwigheid. Daarvoor mogen we onze Redder Jezus Christus elke dag weer danken!

Het dagboek bestellen?