Het Rechte Spoor – 2022 | Zaterdag 5 maart

Hoe lieflijk zijn Uw woningen, HEERE van de legermachten.
Psalm 84 vers 2

In Boedapest leefden Zsolt en Geza Peladi. De twee broers waren dakloos. In ruil voor wat geld ruimden ze rotzooi op. Ze hadden te weinig om van te leven, maar net te veel om dood van te gaan. Totdat hun grootmoeder overleed. Zij was een welgestelde dame uit Zuid-Duitsland. Haar erfenis werd geschat op zo’n 4 miljard euro. Van haar nakomelingen leefden alleen nog drie kleinkinderen: de twee Hongaarse broers met nog een zus. Wat een verandering in hun leven!

De grootste verandering die een mens kan meemaken, vindt plaats als hij de Heere Jezus als zijn Zaligmaker leert kennen. Op die dag wordt hij van een dode zondaar een levende rechtvaardige. Van een slaaf van de zonde wordt hij een kind van God. Eerst een straatarm schepsel en daarna een erfgenaam van de Schepper. Hij wordt zo immens rijk!

Het zijn eeuwige rijkdommen. Ze verliezen nooit hun waarde. En we bezitten ze nu al. Wie in de Heere Jezus gelooft, heeft vrede met God en volkomen rust voor zijn geweten. Hij mag blijdschap in Christus genieten. Van een dakloze is hij iemand geworden die tot in eeuwigheid in Gods huis onderdak heeft.

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage