Het Rechte Spoor – 2022 | Zaterdag 13 augustus

Laten wij blij zijn en ons verheugen en Hem de heerlijkheid geven, want de bruiloft van het Lam is gekomen en Zijn vrouw heeft zich gereedgemaakt.
Openbaring 19 vers 7

Llanelli is een kustdorpje in Wales. Daar werd een bruiloft gevierd. Het bruidspaar zette samen het mes in de huwelijkstaart. Dat werd een schok: onder de chocoladelaag zat enkel wit piepschuim. Niet te eten. Er was duidelijk iets fout gegaan bij het bedrijf waar de taart besteld was. Ze waren hem vergeten. Op het laatste nippertje konden ze alleen een ‘showmodel’ leveren, maar die was niet om te eten.

Bij de bruiloft van het Lam zal er geen domper op de feestvreugde kunnen zijn. In de hemel is alles volmaakt. Daar kunnen we ons geen werkelijke voorstelling van maken. Op aarde leren we te leven met beperkingen en tekortkomingen, in vele opzichten. Straks is dat voorbij voor alle mensen die in de hemel zullen aankomen.

Het Lam is de Heere Jezus Christus. Hij wil Zich voor eeuwig met mensen verbinden. Daar verlangt Hij naar. Het zal feestelijk worden gevierd. Zijn bruid zal voor altijd de Zijne zijn. Is het niet iets heerlijks dat wij daar straks bij mogen zijn?

Het dagboek bestellen?