Het Rechte Spoor – 2022 | Woensdag 6 april

God, Die rijk is in barmhartigheid, heeft ons (…) met Hem opgewekt en met Hem in de hemelse gewesten gezet in Christus Jezus.
Efeze 2 vers 4 en 6

In het noorden van Thailand was kermis. Er stond ook een reuzenrad. Met alle stoeltjes bezet sloeg het ding op hol. ’t Bleef maar draaien, steeds sneller en sneller. Door handmatig ingrijpen lukte het na een hele tijd om het rad tot stilstand te brengen. Een regenbui was waarschijnlijk de oorzaak van de storing.

Mensen hebben soms het gevoel dat ze helemaal meegenomen worden in de race van het leven en dat ze niet eventjes uit kunnen stappen om tot rust te komen. Het leven is vaak jachtig en voor je het weet, word je meegesleurd. Het is nodig om in alle rust één uiterst belangrijke beslissing te nemen. Namelijk, waar je de eeuwigheid wilt doorbrengen.

Als je niks doet, wordt het de hel. Want die hebben we verdiend, omdat geen mens serieus kan beweren dat hij alleen maar naar Gods wil gevraagd en die gedaan heeft. We zijn dus allemaal zondaars. Wie aan Gods oordeel wil ontkomen en straks de hemel binnen wil gaan, moet in de Heere Jezus als Heiland geloven. Want alleen door Zijn sterven aan het kruis zijn alle zonden weggedaan en kunnen we gered worden.

 

Het dagboek bestellen?