Het Rechte Spoor – 2022 | Woensdag 13 april

Als wij onze zonden belijden: Hij is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid.
1 Johannes 1 vers 9

De 18-jarige William Colburn was in een warenhuis in Florida aan het winkelen. Personeel zag dat hij een paar oorbellen uit de verpakking haalde en in zijn flesje water deed. Buiten werd hij aangehouden. Vlug dronk hij zijn flesje leeg en beweerde niks te hebben gedaan. De politie slikte dat niet. In het ziekenhuis werd hij met röntgenstralen doorgelicht. Op het scherm waren de oorbellen in zijn maag duidelijk te zien. Ze waren amper 12 euro waard.

De mens is altijd geneigd zijn zonden te ontkennen. Pas als het bewijs op tafel ligt, geeft hij ze schoorvoetend toe. God heeft geen apparatuur nodig om dingen aan het licht te brengen. Zijn ogen doorboren ons, tot op de bodem van ons hart. Het heeft dan ook geen zin om schuld weg te schuiven. Integendeel: als iemand z’n zonden toegeeft, worden ze hem vergeven. Hij wordt gerechtvaardigd. God ziet hem dan zonder schuld. Hij ontvangt het eeuwige leven. Gods Geest komt in hem wonen en hij wordt Gods eigen kind.

Zijn dat niet allemaal redenen om onmiddellijk alle zonden voor God te belijden die we weten?

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage