Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Woensdag 12 januari

Hij zal zelfs degene bevrijden die niet onschuldig is.
Job 22 vers 30

Een jonge vrouw werd opgesloten in de gevangenis in het Belgische Vorst. Haar man wilde haar bevrijden. Met twee vrienden huurde hij op het vliegveld van Deurne een helikopter met piloot, zogenaamd om luchtfoto’s te maken. Boven Brussel dwongen ze de piloot met vuurwapens om naar de vrouwenafdeling van de gevangenis in Vorst te vliegen. Op de plaats van bestemming zagen ze echter dat er op de binnenplaats geen ruimte was om te landen. De helikopter zette koers naar Vlaams-Brabant en landde bij een carpoolplek. Daar stond een auto klaar. Daarmee verdwenen ze.

Er zijn betere manieren om bevrijd te worden. God wil ons bevrijden uit de macht van de zonde en de boze. Hoewel we niet onschuldig zijn, zoals de dagtekst het zegt, zal God alle mensen bevrijden die in de Heere Jezus geloven.

God heeft immers Zijn Zoon naar de aarde gezonden. De Heere Jezus ging naar het kruis om daar het oordeel over de zonden te ondergaan. Wie nu in Hem gelooft en z’n schuld erkent, ontvangt volle vergeving. Dat is een heerlijke bevrijding!

 

Het dagboek bestellen?