Het Rechte Spoor – 2022 | Woensdag 10 augustus

Een Samaritaan die op reis was, kwam in zijn buurt, en toen hij hem zag, was hij met innerlijke ontferming bewogen. En hij ging naar hem toe, verbond zijn wonden en goot er olie en wijn op.
Lukas 10 vers 33 en 34

Parcoul-Chenaud is een klein dorpje, niet ver bij Bordeaux vandaan. In de zomer twee jaar geleden had een 82-jarige Fransman daar z’n avondeten op het gasfornuis klaargemaakt. Net toen hij wilde beginnen met eten, werd een vlieg lastig. Met z’n elektrische vliegenmepper ging de man op jacht. Toen hij de vlieg raakte, zag hij het bekende vonkje. Direct klonk een harde knal. De gasfles van het fornuis had gelekt. Er had zich gas opgehoopt. De man zelf was gelukkig slechts lichtgewond, maar de woning werd tijdelijk onbewoonbaar verklaard. Na verzorging door een arts kon hij tijdelijk naar een camping.

De Heere Jezus is dé barmhartige Samaritaan. Toen Hij ons zag, zwaargewond door onze zonden, schoot Hij te hulp. Hij daalde uit de hemel neer. Hij werd Mens. Hij ging naar het kruis. Hij legde daar Zijn leven af.

Omdat Hij het verzoeningswerk volbracht, kan Hij nu iedereen genezing aanbieden – dat wil zeggen: zondenvergeving en de verlossing van onze ziel!

Het dagboek bestellen?