Het Rechte Spoor – 2022 | Dinsdag 9 augustus

Zo zegt de HEERE: Zie, Ik houd u de weg naar het leven en de weg naar de dood voor.
Jeremia 21 vers 8

Op de luchthaven Arlanda bij Stockholm kunnen reizigers zelfstandig inchecken. Een 78-jarige vrouw begreep de aanwijzingen niet helemaal. Ze legde haar koffers op de bagageband en ging er zelf bij liggen. Na een kort ritje kwam ze in de kelder terecht waar de afhandeling van de bagage plaatsvindt. Daar werd ze van de baan gehaald. Ernstige verwondingen liep ze gelukkig niet op. En haar vlucht naar Duitsland haalde ze nog.

Wie de aanwijzingen voor de weg naar de hemel niet opvolgt, komt er zeker niet. De verwondingen vallen dan níet mee: de pijn en kwelling zijn eindeloos! – God laat de mensen zó duidelijk weten hoe ze hun zaken met Hem in orde kunnen brengen, dat er van niet goed begrijpen nauwelijks sprake kan zijn.

God moet ons oordelen voor onze zonden. Jezus Christus droeg de straf daarover aan het kruis. Door je zonden voor God te belijden, vergeeft God die. Door in Zijn Zoon te geloven en Hem als Verlosser aan te nemen, gaat de hemel open. Zó eenvoudig is de boodschap. We hoeven Gods aanwijzingen alleen maar op te volgen.

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage