Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Vrijdag 11 maart

Het gebeurde, toen hij van de ark van God melding maakte, dat Eli achterover van de stoel viel, aan de kant van de poort, zijn nek brak en stierf.
1 Samuël 4 vers 18

Voor een ballonvaarder uit Schijndel werd 11 maart 2017 een dure dag. De heteluchtballon kwam langs Zundert. Daar zweefde die op vijftien meter hoogte en op een afstand van zo’n vijftig meter aan een kooi met papegaaien voorbij. De ballonvaarder zette er zijn hoofdbrander aan om de ballon in de lucht te houden. Een koppel hyacintara’s en een geelnekamazone schrokken zich letterlijk dood. Het kostte de man uiteindelijk 65.000 euro.

De hogepriester Eli hoorde dat de ark, de woonplaats van God, door de Filistijnen was buitgemaakt. Hij schrok zó dat hij van z’n stoel viel en z’n nek brak.

De apostel Paulus schrok ook eens enorm. Toen was hij nog de christenvervolger Saulus. De Heere Jezus kwam hem tegen in een verblindend licht. De man stortte ter aarde en was blind. Drie dagen bracht hij zo door. Hij was in één schok wakker: hij had de Zaligmaker van de wereld gehaat! Paulus gaf zich over. Hij beleed zijn schuld en ontving volle vergeving. De Heere Jezus bewees hem genade en wilde hem zelfs als Zijn dienstknecht gebruiken.

 

Het dagboek bestellen?