Het Rechte Spoor – 2022 | Maandag 5 december

Neem het en eet het op, en het zal uw buik bitter maken, maar in uw mond zal het zoet zijn als honing.
Openbaring 10 vers 9

Een bejaard stel deed boodschappen in een supermarkt aan de Sportlaan in Alblasserdam. De 80-jarige vrouw legde wat spullen op de band. Terwijl ze betaalde, glipte haar man langs haar heen. Winkelpersoneel schakelde de politie in. De man bleek onder meer negentien chocoladeletters in zijn tas te hebben. Het had een bittere nasmaak.

In de dagtekst laat de Koning der koningen Zijn aanspraken gelden op de hele schepping. Het is ‘zoet’ om daaraan te denken. Waar komt de bittere nasmaak vandaan? Van de gedachte dat Hij daartoe met oordeel zal ingrijpen.

De dag komt dat elk oog Hem zal zien. Elke knie zal zich voor Hem buigen en elke tong zal erkennen dat Hij de Heere is. Wat een heerlijkheid en genoegdoening zal dat voor Hem zijn! We verlangen daarnaar. Maar het betekent wel dat ieder die weigert Hem nu als Zaligmaker te aanvaarden, dan voor eeuwig verloren zal zijn. Dat is – letterlijk – oneindig bitter! God nodigt daarom alle mensen uit om tot de Heiland te gaan en zo hemels gelukkig te worden.

Het dagboek bestellen?