Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Maandag 18 april

Een zoon eert zijn vader en een slaaf zijn heer. Als Ik dan een Vader ben, waar is de eerbied voor Mij? En als Ik een Heer ben, waar is de vrees voor Mij?
Maleachi 1 vers 6

Een 8-jarige jongen haalde bij zijn juf op school het bloed onder de nagels vandaan. Ze stuurde hem de klas uit. Het brutale mannetje haalde haar autosleutels uit haar tas. Het lukte hem haar auto te starten en hem in de eerste versnelling te krijgen. Hij kwam 25 meter verder tot stilstand, tegen een Volvo die daar geparkeerd stond. Schade: 8.000 euro.

Brutaliteit – het is de mens eigen. Dat geldt ook voor mensen die als verlegen en bescheiden bekendstaan. God is als Schepper de Vader en Heer van alle mensen. Daarom horen zij eerbied en vrees voor Hem te hebben. Maar wie zondigt, komt tegen Hem in opstand en eert Hem niet. Die gaat in tegen Zijn wil en verdient daardoor het oordeel.

Wie weigert voor God te buigen, komt eens hardhandig tot stilstand. ’t Is hard om te zeggen, maar het is de volle waarheid: hij eindigt in het vuur van de hel.

Als een mens voor God buigt, Hem erkent en zijn schuld toegeeft, wordt hij door God aangenomen. Dan wordt God werkelijk zijn Vader en hij Zijn kind!

 

Het dagboek bestellen?