Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Maandag 11 april

Zoals een arend zijn nest opwekt, boven zijn jongen zweeft, zijn vleugels uitspreidt, ze pakt en ze draagt op zijn vlerken, zo heeft alleen de HEERE hem geleid.
Deuteronomium 32 vers 11 en 12

Jos Baart woont in het centrum van het Vlaamse Geel. Op zijn balkon, in een bloembak voor het raam, nestelde een oehoe. De vogel legde er drie eieren. Vandaag twee jaar geleden kwamen ze uit. Door het raam waren de kopjes van de jonkies dagelijks te zien. Prachtig! De moeder was schuw. Bij de minste beweging in de buurt was ze weg. Maar vanaf de kerktoren hield ze toezicht. Na een maand of drie vlogen de jongen uit.

De trouwe zorg van ouderdieren is soms ontroerend. Het is een zwakke weerspiegeling van hoe God met Zijn kinderen omgaat. Hij houdt Zijn hand boven ons uitgespreid, zodat ons geen kwaad kan treffen. Ook strekt Hij Zijn hand onder ons uit, zodat we niet kunnen vallen en wegzinken. Niemand kan ons uit Zijn hand rukken. Wat is dat een heerlijke zekerheid en wat geeft ons dat veel rust!

Laten we dat nooit vergeten! Ook niet als we met tegenslag en moeilijkheden te maken krijgen. Gods liefde is onwankelbaar.

 

Het dagboek bestellen?