Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Donderdag 29 september

Daarna liet zij hem [= Simson] op haar knieën slapen, riep een man en liet hem de zeven haarlokken van zijn hoofd afscheren.
Richteren 16 vers 19

Abraham Lincoln was de zestiende president van de Verenigde Staten. In 1865 werd hij vermoord door de Amerikaanse acteur John Wilkes Booth. Op z’n lichaam werd sectie verricht. Daarbij werd een plukje haar afgeknipt, zo’n 5 centimeter lang. In september 2020 werd de haarlok via een veiling verkocht. De opbrengst: 81.250 dollar.

Simson had als teken van zijn nazireeërschap nog nooit zijn haar geknipt. Toen hij zijn geheim had verraden en hij van zijn haarlokken werd beroofd, verloor hij zijn kracht.

De Heere Jezus was de ware Nazireeër. Hij droeg niet de uiterlijke kenmerken, maar vertoonde het ware karakter van de toewijding aan God. Het was voor Hem voedsel om Gods wil te doen. Dat kostte Hem geen energie, maar leverde Hem energie op. Hij was Zijn God en Vader zó toegewijd dat Hij zelfs voor Hem in de dood wilde gaan. Ook – en dat is nog veel wonderlijker! – voor ons. Voor u en mij wilde Hij sterven. Als we naar onszelf kijken, kunnen we dat dan begrijpen? We bewonderen Hem ervoor!

Het dagboek bestellen?