Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Woensdag 28 september

In het zweet van uw gezicht zult u brood eten, totdat u tot de aardbodem terugkeert, omdat u daaruit genomen bent; want stof bent u en u zult tot stof terugkeren.
Genesis 3 vers 19

In september 2020 werd voor de eerste keer iemand in een ‘levende doodskist’ begraven. De kist was gemaakt van mycelium. Dat is een soort web van schimmeldraden en planten- en boomwortels. Door dat mycelium rond een mal te laten groeien, wordt elke gewenste vorm bereikt.

Door het gebruik van zulke kisten wordt de ontbinding van het lichaam versneld. Zoals God het tegen het eerste mensenpaar zei: na hun sterven zouden ze tot de aardbodem terugkeren, want daaruit waren ze genomen.

Dat slaat op het lichaam. Niet op de ziel en geest, de innerlijke mens. Die ontving Adam door de inblazing van God. Terwijl na het sterven het lichaam in de aardbodem wordt gelegd, keert de geest terug naar God. De mens leeft immers eeuwig voort. Niet op aarde, maar in de hel of in de hemel. De belangrijkste beslissing die we tijdens dit leven moeten nemen, is of we het evangelie geloven. Want dát alleen bepaalt waar we de eeuwigheid zullen zijn.

Het dagboek bestellen?