Het Rechte Spoor – 2022 | Donderdag 22 december

Kom naar Mij toe, allen die vermoeid en belast bent, en Ik zal u rust geven.
Mattheüs 11 vers 28

De stad Perth ligt in Australië. Op een zondagmorgen werd daar een slapende man aangetroffen bij de deur van een winkelcentrum. In het slot stak een stukje ijzerdraad: het bewijs dat de 35-jarige man bezig was geweest om in te breken. In zijn wagen vonden agenten een grote hoeveelheid medicijnen; die waren in diezelfde nacht bij een apotheek in de buurt gestolen. Alle inspanning was hem te veel geworden.

Velen zijn afgemat door alle inspanningen om door een goed leven de hemel te verdienen. Weinig is zo ontmoedigend als zulke goede werken: het kost enorm veel kracht, zonder dat het resultaat heeft!

De mens is van nature verdorven en kan daarom niet zondeloos leven. En daarbij, ook duizend goede werken wissen niet één zonde uit. Al zouden we vanaf nu alleen nog maar goeds doen, waar is een oplossing voor alle zonden die we tot gisteren hebben bedreven?

Het antwoord is eenvoudig: bij Hem Die de dagtekst uitsprak! Bij de Heere Jezus. Hij nodigt al zulke vermoeide mensen uit om in Hem te geloven. Dan ontvangen ze ware, eeuwige rust!

Het dagboek bestellen?