Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Donderdag 17 november

Daarom zal een man zijn vader en moeder verlaten en zich aan zijn vrouw hechten, en die twee zullen tot een vlees zijn. Dit geheimenis is groot; maar ik spreek met het oog op Christus en de gemeente.
Efeze 5 vers 31 en 32

Een Brits echtpaar besloot na een huwelijk van 36 jaar uit elkaar te gaan. Een echtscheiding is helaas geen uitzondering meer. Wat wel uitzonderlijk was: ze waren allebei al 98 jaar oud.

God schiep Adam, de eerste mens. Hij gaf hem zijn vrouw Eva. God stelde deze huwelijksband in als een beeld van de verbinding tussen Christus en de gemeente. Die band is onverbrekelijk. Tot in alle eeuwigheid zullen Christus en de gemeente met elkaar verbonden blijven. Is het niet een grote genade om ook deel te mogen uitmaken van die gemeente? Van de bruid van Christus?

Dat houdt een geluk zonder einde in. Daarvoor ging onze Bruidegom naar het kruis. Adam werd ‘verwond’, doordat God een rib wegnam. De Heere Jezus draagt aan Zijn zijde het litteken van de speerstoot van de Romeinse soldaat. Uit die wond kwam bloed en water: het bewijs dat Hij werkelijk gestorven was. Hij stierf om ons tot de Zijne en eeuwig gelukkig te maken!

Het dagboek bestellen?