Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Donderdag 17 maart

Zo zal dan nu ieder van ons voor zichzelf rekenschap geven aan God.
Romeinen 14 vers 12

Van een man uit Rijswijk was de scooter gestolen. Hij liep langs kelderboxen aan de Mgr. Bekkerslaan in zijn woonplaats. De afstandsbediening van zijn tweewieler had hij in zijn zak. Plots hoorde hij het bekende alarm van zijn scooter overgaan. Direct waarschuwde hij de politie. De 19-jarige huurder van de kelderbox mocht aan de agenten uitleggen hoe de vork in de steel zat.

Straks komt ieder mens voor God te staan. Dan moeten we aan Hem rekenschap afleggen. We zullen ons allemaal voor Hem moeten verantwoorden. Dat loopt natuurlijk helemaal fout af. Hoe zouden we aan de heilige God onze zonden kunnen uitleggen? Er bestaat immers geen enkele verontschuldiging. We zijn gewoon schuldig en hebben het oordeel verdiend!

Toch is er een mogelijkheid om daaraan te ontkomen. Dan moeten we ervoor zorgen dat we onze zonden kwijt zijn, vóórdat we voor Hem komen te staan. Dat kan maar op één manier: door ze nu voor God te belijden en te geloven dat de Heere Jezus Christus ze op het kruis heeft gedragen. Wie dat doet, worden alle zonden vergeven. Hij kan blijmoedig en vrij voor God verschijnen, omdat hij gerechtvaardigd is!

 

Het dagboek bestellen?