Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Donderdag 16 juni

Als uw hand u doet struikelen, hak hem dan af; het is beter voor u verminkt het leven in te gaan dan met twee handen heen te gaan in de hel, in het onuitblusbare vuur. 
Markus 9 vers 43

Een vrouw in Slovenië was de heg aan het snoeien. Daarbij zaagde ze haar eigen hand af. Die hand liet ze thuis liggen toen ze met haar wond naar het ziekenhuis ging. De artsen wisten haar hand toch te redden en met succes terug te plaatsen. – Had de vrouw nu pech of geluk? Ze werd door de rechter veroordeeld voor bedrog. Ze had haar verzekeringen flink opgeschroefd. Meer dan een miljoen euro kon ze verwachten. Toen gebeurde het ‘ongeluk’. In plaats van een smak geld kreeg ze gratis onderdak in de gevangenis aangeboden.

Als je daardoor kunt ontkomen aan het oordeel in de hel, is het inderdaad raadzaam om je hand af te hakken. Maar de Heere Jezus bedoelt natuurlijk niet dat we dat letterlijk moeten doen.

Hoe kunnen we aan Gods rechtvaardige oordeel in het onuitblusbare vuur ontkomen? Slechts op één manier: door te geloven in de Heere Jezus en Zijn sterven aan het kruis, door bekering tot God en belijdenis van zonden. Zó gaat de hemel voor ons open!

 

Het dagboek bestellen?