Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 6 maart

Vlucht, red uw leven!
Jeremia 48 vers 6

De mijnenveger Hr.Ms. Abraham Crijnssen stoomde op 6 maart 1942 de haven van Soerabaja uit. De reis ging naar Australië. Het was een vluchtpoging om uit de handen van de Japanners te blijven. De commandant Van Miert liet zijn schip schilderen in de kleuren van tropische bomen. Over de volle lengte werd het met takken bedekt. De mast leek op een enorme woudreus. Voor het oog was het een drijvend eiland. Overdag meerde hij het schip af, alleen ’s nachts werd gevaren. Op 15 maart bereikte ze de haven van Geraldton in Australië. De vluchtpoging was geslaagd. Het schip maakt nu deel uit van de collectie van het Marinemuseum in Den Helder.

Vluchten als de nederlaag zeker is, voelt misschien niet altijd goed, maar is wel verstandig. Voor ieder mens geldt dat Gods oordeel zeker is. Alle mensen hebben immers gezondigd en hebben daarom Zijn straf verdiend.

Wat moet je dan doen? Net als de Abraham Crijnssen: vluchten! Vlucht naar Jezus Christus. Vlucht naar het kruis van Golgotha. Daar droeg Hij de straf voor allen die in Hem zouden geloven. Wie tot Hem z’n toevlucht neemt, is veilig voor het oordeel van God.

Geplaatst op Categorieën Homepage