Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 5 juni

Welzalig is hij van wie de overtreding vergeven, van wie de zonde bedekt is. Welzalig de mens wie de HEERE de ongerechtigheid niet toerekent.
Psalm 32 vers 1 en 2

In het Canadese Alberta staat het Vermilion Heritage Museum. Daar staat een enorme kluis die sinds de jaren ’70 gesloten was. Niemand wist de code. De fabrikant kon niet helpen. Smeden hadden geen succes. Vroegere werknemers werden gevraagd en bezoekers van het museum mochten hun kans wagen. De kluis bleef potdicht.

In juni 2019 kampeerde Steven Mills uit Fort McMurray in de buurt. U voelt hem al aankomen: hij waagde een gokje – en de deur viel open! Het was, volgens zijn eigen woorden, voor de volle 100 procent een gelukstreffer.

God biedt alle mensen het geluk aan. Het is niet een treffer als het je ten deel valt. Nee, je moet het aannemen uit Zijn hand!

Dat geluk bestaat uit de vergeving van al onze zonden. Maar het is nog veel meer. Het houdt ook in dat we het eeuwige leven ontvangen en het kindschap van God. Dat Zijn Heilige Geest in ons komt wonen en dat we een heerlijke toekomst in de hemel hebben.

Geplaatst op Categorieën Homepage