Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 4 december

De Zoon des mensen is gekomen om zalig te maken wat verloren is (…) Zo is het ook niet de wil van uw Vader, Die in de hemelen is, dat een van deze kleinen verloren gaat.
Mattheüs 18 vers 11 en 14

Op 5 december 1919 werden Philip en Samuel Kahn geboren in de Amerikaanse staat New York. Na een paar weken overleed de kleine Samuel aan de Spaanse griep die over de hele wereld tientallen miljoenen slachtoffers eiste. Z’n tweelingbroertje Philip werd 100 jaar. Op 17 april vorig jaar overleed de hoogbejaarde man aan een andere pandemie, veroorzaakt door het coronavirus.

Wat een verschil! Tweelingen, de één werd een paar weken en de ander 100 jaar. Maar wat maakt dat uit voor de eeuwigheid?

De kleine Samuel is bij God in de hemel. Philip ook, als hij tenminste de Heere Jezus Christus als zijn Heiland heeft aangenomen.

De Zoon des mensen is immers gekomen om alle mensen te redden die verloren zijn. Hij steekt ieder de reddende hand toe. Wie die aangrijpt, wordt gered. Hij is voor de eeuwigheid behouden. Dát is waar het om gaat. Daarvoor mogen we God en Christus prijzen!

 

Het dagboek bestellen?