Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 22 mei

Daartoe ben ik ook door Christus Jezus gegrepen.
Filippi 3 vers 12

Een man werd door de politie in Den Helder opgepakt. Hij mocht te gast zijn in het ‘rijkshotel’. Nadat hij weer op vrije voeten was gekomen, stuurde hij een bloemetje naar het politiebureau. Met een kaartje: ‘Bedankt voor de goede service, zeker vijf sterren! Ik wil alleen niet meer terugkomen. Groet, B.’ Het bedankje werd duidelijk gewaardeerd.

Wat was Paulus dankbaar dat hij door Jezus Christus gegrepen was! Hij was actief als christenvervolger. De Heiland greep in. Niet om Paulus op te sluiten, nee, Hij wilde hem juist bevrijden uit zijn verloren toestand, van zijn zonden. Christus maakte uit die hater een kind van God, een gelukkig mens.

Wat mogen ook wij dankbaar zijn dat God ons tot bekering heeft geleid! Hij heeft door Zijn Geest in onze harten gewerkt, zodat we onze schuld hebben ingezien – en ook bereid werden dat toe te geven. Dat werk wil de Heilige Geest in alle mensen doen. Want God zou het liefst zien dat allen behouden en Zijn kinderen zouden worden. Daarom laat Hij ook het evangelie elke dag weer verkondigen, ook nu door dit stukje. Neem het ter harte!

Geplaatst op Categorieën Homepage