Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 17 juli

De HEERE doorzoekt alle harten, en Hij heeft inzicht in alle gedachtevorming.
1 Kronieken 28 vers 9

In de zomer van 2019 stapte een toerist uit Colombia op de luchthaven el Prat van Barcelona uit ’t vliegtuig. Zijn pruik viel nogal op. Hij werd ondervraagd. Op zijn hoofd had hij een pakketje geplakt. Daarin zat 503 gram cocaïne, meer dan 30.000 euro waard.

Smokkelaars hebben al tal van mogelijkheden bedacht om hun spullen ongezien over de grens te krijgen, zoals in een gipsverband om een ‘gebroken’ been.

Mensen zijn zo nog wel eens te bedotten; God nooit. Hoe zou je voor de Alwetende iets verborgen kunnen houden? Hij is de Hartenkenner. Hij ziet alles.

Daarom is het zo ontzettend dwaas om te proberen iets voor Hem verborgen te houden. Het is veel beter om tegenover Hem eerlijk te zijn, om alles open en bloot neer te leggen. Niet alleen omdat Hij eens toch alles openbaar maakt, maar vooral omdat Hij ons al onze zonden wil vergeven!

Wie wacht tot God alles aan het licht brengt – dus, voor Zijn troon, als we de aarde hebben verlaten –, wordt dan veroordeeld. Wie nu vrijwillig zijn zonden belijdt, ontvangt volle vergeving en wordt Gods kind!