Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 13 november

Allen die Hem [= de Heere Jezus] aangenomen hebben, hun heeft Hij macht gegeven kinderen van God te worden, namelijk die in Zijn Naam geloven.
Johannes 1 vers 12

Gorgui Lamine Sow was een illegale immigrant in Spanje. Hij verkocht er op 6 december 2019 op straat armbanden en kettinkjes. Er klonk geschreeuw. Uit de bovenverdieping van een huis kwam zwarte rook. De man uit Senegal aarzelde geen moment. Hij klom op het balkon en ging het brandende huis binnen. Met de gehandicapte bewoner van het huis op zijn schouders kwam hij weer tevoorschijn. Hij slaagde erin naar beneden te klimmen. Omstanders namen de bewoner van hem over. Een maand later ontving hij met zijn vrouw en baby het recht om legaal in Spanje te wonen en te werken.

Waar halen wij het recht vandaan om straks in de hemel te zijn? Uit het geloof in de Heere Jezus! God geeft ons op grond daarvan het recht Zijn kinderen te zijn. En als Zijn kinderen zullen we eeuwig bij God wonen.

Dat recht hebben we niet zelf verdiend. Nee, de Heere Jezus heeft het verdiend. Het is op grond van Zijn sterven aan het kruis dat we voor eeuwig gered zijn.

 

Het dagboek bestellen?