Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 13 maart

Keer terug, HEERE, red mijn ziel, verlos mij, omwille van Uw goedertierenheid.
Psalm 6 vers 5

Twee Duitse broers van rond de dertig voeren met een twaalf meter lang jacht van Brazilië naar Nieuw-Zeeland. De oversteek over de Grote Oceaan verliep voorspoedig. Zo’n drie uur voor de eindbestemming sloeg Arne Murke in ruig weer echter overboord. Van Amerikaanse elitetroepen had hij een foefje geleerd. Hij trok zijn spijkerbroek uit en knoopte de pijpen dicht. Daarna hield hij hem even boven water om hem met lucht te vullen. Zo gebruikte hij z’n broek als reddingsvest. Het extra beetje lucht was net genoeg om te blijven drijven. Na ruim drie uur haalde een helikopter hem uit het water.

Wie redt ons van de ‘dood door verdrinking’ in de golven van Gods oordeel? Het is opmerkelijk: juist die God Die het oordeel over de zonde uitoefent, is ook Degene Die van dat oordeel kan redden.

Hij alleen kan de schuld kwijtschelden. Hij alleen vergeeft zonden. Nee, niet zomaar. Hij kan niets door de vingers zien, want Hij is heilig. Hij kan enkel vergeven en redden omdat Zijn Zoon Jezus Christus de straf al heeft gedragen. Wie zijn toevlucht tot Hem neemt, ontvangt vergeving en wordt behouden.