Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 11 september

Laat u met God verzoenen.
2 Korinthe 5 vers 20

Twee jaar geleden vertrok een vliegtuig van Frankfurt naar Cancun in Mexico. Het was een Airbus A330-243 met 326 mensen aan boord. De piloot zette zijn beker koffie los op een blad, zonder een houder te gebruiken. Dat was wel voorschrift. Nu morste hij koffie over de apparatuur in de cockpit. Dat veroorzaakte een brandlucht. Het vliegtuig maakte een noodlanding in het Ierse Shannon. Uiteindelijk was er niets aan de hand, maar veiligheid gaat voor alles.

Het is niet te snappen dat veel mensen veiligheid hoog in het vaandel hebben, terwijl ze zich geen enkele zorg lijken te maken over hun eeuwige bestemming. Dat is toch absurd?!

Als een vliegtuig naar beneden valt, kost dat meestal vele mensenlevens. Dat is ontzettend. Nabestaanden kunnen daar verschrikkelijk onder lijden.

Maar als het zo plotseling uit het leven weggerukt worden op de ladder van de verschrikkelijkheid het cijfer 100 krijgt, welk cijfer krijgt dan het eeuwige verblijf in de hel? Is dat 1.000, 1 miljoen of 1 miljard? Oneindig veel hoger. Aan die kwelling komt immers geen einde! – Daarom, laat u met God verzoenen!

 

Het dagboek bestellen?