Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Woensdag 29 december

Als u de goddeloze waarschuwt en hij zich niet van zijn goddeloosheid en van zijn goddeloze weg bekeert, zal hij in zijn ongerechtigheid sterven.
Ezechiël 3 vers 19

In de buurt van het Russische Vladivostok waren mensen aan het ijsvissen. ’t Was in de winter van 2020. Daar hebben ze nog winters. Ze hadden hun auto’s op het bevroren meer geparkeerd en hadden er wakken in gehakt. Blijkbaar stonden de auto’s te dicht bij elkaar: er zakten er ineens 25 door het ijs.

Een goede parkeerplek bleek belangrijk. Heeft iedereen al gezorgd voor een goede plek voor zijn ziel? Wat is onze eeuwige bestemming?

Het jaar loopt bijna ten einde. Aan de eeuwigheid komt nooit een einde. Het is zó ontzettend belangrijk: tijdens dít korte leven wordt bepaald waar we de eindeloze eeuwigheid zullen doorbrengen.

De zaak is uiterst eenvoudig: wie zich tot God bekeert en in de Heere Jezus gelooft, wordt Gods kind en mag als zodanig straks de hemel binnengaan. Hij woont dan in het eeuwige geluk. Wie dat níet doet, sterft in zijn zonden en zal voor die zonden moeten boeten. Gods heiligheid eist dat. – De keus is overzichtelijk. En niet moeilijk. Ieder moet hem wel maken!

 

Het dagboek bestellen?