Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Woensdag 24 maart

Wij hebben de liefde die God tot ons heeft, gekend en geloofd. God is liefde en wie in de liefde blijft, blijft in God, en God in hem.
1 Johannes 4 vers 16

In de Koran wordt beschreven wie Allah is. De meeste en mooiste eigenschappen zijn uit de Bijbel overgenomen. Hij wordt bijvoorbeeld de Enige en de Eeuwige genoemd. Al eeuwen vóór het ontstaan van de islam waren de Joden en de christenen ervan overtuigd dat hun God de Enige en de Eeuwige is.

De uitspraak ‘Allah is liefde’ is echter onmogelijk. Liefde houdt een bepaalde behoefte in, want liefde zoekt voorwerpen om lief te hebben. Dat is volgens de islam een teken van zwakte. Volgens de Koran is Allah dan ook een harde, eisende en veroordelende God.

Nee, dan de Bijbel en de boodschap van het christendom: God is liefde! Het is volkomen waar: Hij is heilig en rechtvaardig. Hij zal elke zonde oordelen en kan er niet één door de vingers zien. Maar Hij is eveneens liefde. Zijn liefde gaat naar alle mensen uit. Hij bewees die op het hoogst door Zijn eigen Zoon aan het kruis te laten sterven in de plaats van mensen die Zijn vijanden waren. Als een mens zich tot God bekeert, neemt Hij hem op in Zijn armen en drukt hem als een kind aan Zijn liefdevolle hart.