Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Vrijdag 15 oktober

De HEERE is bij mij, ik ben niet bevreesd. Wat kan een mens mij doen? (…) Het is beter tot de HEERE de toevlucht te nemen dan op de mensen te vertrouwen.
Psalm 118 vers 6 en 8

Wat heeft een mens het goed die kan zeggen: “De HEERE is bij mij”! Ieder kind van God kan bij deze gelukkige mensen horen. Soms lijken omstandigheden dat tegen te spreken. Alles is tegen ons. We zijn eenzaam, in de steek gelaten. Misschien voelen we ons bedreigd door mensen of ons lot. Soms lijkt het alsof we het allemaal niet meer aankunnen. En het ergste daarbij is dat we misschien helemaal niet merken dat God bij en voor ons is!

Is het verstandig om meer onder de indruk te zijn van de zichtbare dingen, de mensen en omstandigheden, dan van de onzichtbare God Die boven alles is? Dat gevaar bedreigt elk van Zijn kinderen. Mensen kunnen ons bang maken. Omgekeerd kan hun bekwaamheid zo’n indruk op ons maken dat we vergeten alleen op God te vertrouwen.

We hoeven voor mensen niet bang te zijn. We kunnen evenmin ons vertrouwen op hen stellen. Het is werkelijk beter om alleen op de Heere God te vertrouwen, omdat Hij voor ons is.

 

Het dagboek bestellen?