Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Maandag 5 juli

De HEERE zag dat de slechtheid van de mens op de aarde groot was, en dat al de gedachtespinsels van zijn hart elke dag alleen maar slecht waren.
Genesis 6 vers 5

Een 45-jarige man uit het Vlaamse Zonhoven stond begin juli 2019 voor de rechtbank in Hasselt. Hij kreeg voor de 23e keer een levenslang rijverbod. Hoewel hem dat verbod al 22 keer eerder was opgelegd, werd de hardleerse man in december 2018 opnieuw achter het stuur gezien. Hij had ook nog te veel alcohol op en sporen van een pepmiddel in zijn bloed. De rechter legde hem bovendien een boete van 8.000 euro op en een gevangenisstraf van anderhalf jaar.

Wij mensen zijn zo verschrikkelijk hardleers! Hoe vaak komt een gedachte van trots en hoogmoed in ons hart op of speelt hebzucht ons parten? Hoe vaak komt er een gevoelen van jaloersheid of van drift? Onreine verlangens, roddelen: de lijst is eindeloos.

Het is waar: de een heeft meer last van dit, de ander weer meer van iets anders, maar onze oude natuur is onverbeterlijk slecht. Hardleers zijn we allemaal. Toch is Gods grote liefde naar ons uitgegaan en zond Hij Zijn eigen Zoon om ons van dat kwaad te verlossen. Hij heeft allen die in Christus geloven, van hun zonden gereinigd en tot rechtvaardigen gemaakt!