Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Maandag 4 januari

Als wij onze zonden belijden: Hij is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid.
1 Johannes 1 vers 9

Over de A7 in Zwitserland reed een Duitse auto. De 34-jarige man had er de sokken in. In de buurt van Frauenfeld haalde hij de 249 kilometer per uur. Hij mocht er 120. Dat geldt in het Alpenland als misdrijf. De man kreeg een gigantische boete, afhankelijk van zijn inkomen. Daarnaast één tot vier jaar gevangenisstraf. Hij moest zijn rijbewijs inleveren – daar had hij sowieso niets meer aan –, zijn auto werd in beslag genomen. Hijzelf moest voor de rechter verschijnen.

Hij zal spijt als haren op zijn hoofd hebben gehad! Als je spijt hebt, kun je beter tegenover de hemelse Rechter komen te staan.

Het is belangrijk te weten: de hemelse Rechter is veel strenger dan welke aardse ook. God is immers strikt rechtvaardig. Hij kan niets door de vingers zien. Maar als je berouw hebt, vergeeft God álles. Er volgt dan geen enkele straf!

Waar vind je op aarde zo’n rechter? – Het geldt echter alleen voor mensen die nu, tijdens hun leven op aarde, vrijwillig tot Hem gaan om hun zonden te belijden.

 

Het dagboek bestellen?