Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Maandag 23 augustus

Toen beklom Mozes, vanuit de vlakten van Moab, de berg Nebo, de top van de Pisga, die recht tegenover Jericho ligt. En de HEERE liet hem heel het land zien.
Deuteronomium 34 vers 1

Aan de Europaboulevard in Amsterdam lag een groot bouwterrein. Dat was afgesloten. Er stond onder andere een 80 meter hoge hijskraan. In de nacht van 23 op 24 augustus 2019 klommen twee mannen naar boven. De politie kreeg melding van vreemde geluiden in de hijskraan. Agenten haalden het tweetal naar beneden. De twee verklaarden dat ze alleen van het uitzicht hadden willen genieten. Ze kregen een bekeuring voor het betreden van verboden terrein.

Het uitzicht vanaf een hoge bergtop is geweldig mooi, zeker bij helder weer. Mozes zag het hele land dat God aan Israël had beloofd.

God toont ons in de Bijbel een vergezicht op de hemel. Die is zo overweldigend mooi en ook zó anders dan we op aarde gewend zijn, dat we het niet kunnen bevatten. We weten wel dat de hemel onze stoutste verwachtingen zal overtreffen. Het zal ver uitgaan boven onze voorstellingen. Het heerlijkste van de hemel is dat de Heere Jezus er is, met God de Vader. Wat een prachtige toekomst hebben we daar!