Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Maandag 22 februari

Hun mond is vol vervloeking en bitterheid, hun voeten zijn snel om bloed te vergieten. Vernieling en ellende is op hun wegen, en de weg van de vrede hebben zij niet gekend.
Romeinen 3 vers 14 tot en met 17

Het was een zonnige dinsdag, 22 februari 1944. Amerikaanse bommenwerpers kwamen terug van een vlucht naar Duitsland. Vanwege slecht weer waren ze hun bommen daar niet kwijtgeraakt. Ze gooiden ze af boven Nijmegen, denkend dat ze nog boven Duits grondgebied waren. De 144 brisant- en 426 splinterbommen richtten een verwoesting aan in de oude binnenstad.

Oorlog voeren, vechten, vernielen, plunderen, doden, vernederen: dát zijn de specialiteiten van de mensen. Onbegrijpelijk dat Gods liefde naar hen uitgaat! Hij is Zelf de God van de vrede en van het leven. Het is Zijn wens om alle mensen met Zichzelf te verzoenen. Dat is nodig, omdat zij tegen Hem in opstand waren gekomen en nu Zijn vijanden zijn.

Wie tot God gaat en in Jezus Christus gelooft, krijgt vrede met God en het eeuwige leven. Gods liefde wordt in zijn hart uitgestort. Zo iemand geniet ervan om goed te doen. Als het goed is, worden het leven en de natuur van God in hem zichtbaar.