Gepost op

Het Rechte Spoor – 2021 | Dinsdag 23 februari

God echter bevestigt Zijn liefde voor ons daarin dat Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren.
Romeinen 5 vers 8

Gods liefde is als de zon. Zij is er altijd en overal. De zon schijnt door het raam in mijn kamer. Ik voel haar warmte. Maar als ik de gordijnen dichttrek, onttrek ik mijzelf aan haar stralen en de uitwerking ervan. Buiten is stralende zonneschijn, ik zit in het donker.

In het leven van een mens kunnen er ook gordijnen zijn die Gods liefde buitensluiten. Zulke versperringen kunnen door zonden ontstaan die je niet voor God en indien nodig voor mensen wilt belijden. Gods liefde is er wel, maar ik kan er niet meer van genieten. Mijn geweten is onrustig. Het klaagt me aan. In mij is het duister, om me heen is het koud.

Wat is de oplossing? Alles wat de liefde van God in de weg staat om mij te beschijnen, radicaal verwijderen! Als het zonden zijn, mag ik ze voor Hem uitspreken, met verdriet dat ik Hem heb bedroefd. Dan doet Hij niets liever dan mij vergeven. In de hemel is vreugde over iedere zonde die wordt beleden.

Dan stroomt stralende, hemelse zonneschijn in ons hart en kunnen we genieten van Gods grote liefde!