Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Maandag 2 augustus

Dwaal niet: God laat niet met Zich spotten.
Galaten 6 vers 7

In het Vlaamse Turnhout staat een gevangenis. Daar zat Oualid Sekkaki achter de tralies. Met vier anderen ontsnapte hij. Binnen korte tijd werden die weer opgepakt. Sekkaki bleef onvindbaar. Vorig jaar kreeg de directie van de gevangenis een aangetekende brief van hem. Het bleek om een kaartje te gaan met daarop ‘Groeten uit Thailand’. Of hij die brief zelf had gepost of iemand anders dat voor hem had gedaan, was nog niet duidelijk, maar hij maakte duidelijk een lange neus.

Heel wat mensen wagen het de hemelse Rechter te bespotten. Ze dagen Hem uit. Hun grote geluk is dat God zo genadig is. Zijn liefde en zachtmoedigheid zijn groot. Maar op een dag trekt God de streep. Dan roept Hij ieder ter verantwoording.

Wie tijdens dit leven niets met God te maken wilde hebben, zal voor altijd uit Zijn tegenwoordigheid worden verwijderd. Die vreselijke plaats wordt in de Bijbel de hel genoemd. Afschuwelijk is het daar!

God smeekt daarom ieder mens om zich met Hem te laten verzoenen. Om niet met Hem te spotten, maar voor Hem te buigen en in Christus te geloven.