Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Maandag 18 oktober

Geloof in de Heere Jezus Christus en u zult zalig worden.
Handelingen 16 vers 31

Een 64-jarige Fransman had een cadeau van zijn collega’s gekregen: een vlucht in een straaljager. Tijdens het opstijgen raakte hij in paniek. Hij greep naar iets om zich vast te houden. Dat was de hendel waardoor de schietstoel in beweging werd gezet. Hij schoot met een snelheid van 500 kilometer per uur uit het gevechtsvliegtuig Dassault Rafale B omhoog. De piloot had ook gelanceerd moeten worden, maar door een technische fout gebeurde dat gelukkig niet. Hij kon het toestel daardoor veilig aan de grond zetten.

Een vluchtroute is bij echt gevaar van levensbelang. Daarom is het terecht dat daar zo op gehamerd wordt. God doet dat Zelf ook.

Elke dag laat Hij wereldwijd de blijde boodschap verkondigen: ‘Er is een vluchtweg om aan het eeuwige oordeel te ontkomen! Geloof in Mijn Zoon, in Jezus Christus. Hij droeg aan het kruis de straf over de zonden van allen die tot Hem hun toevlucht nemen’.

Er is geen andere vluchtweg. Alle godsdiensten zeggen alleen maar dat we onszelf door goede werken moeten helpen. Dat lukt niet. Daarom wijst God naar de Heiland. Christus alleen kan ons redden!

 

Het dagboek bestellen?