Het Rechte Spoor – 2021 | Maandag 1 november

Omdat u het woord van Mijn volharding hebt bewaard, zal Ik ook u bewaren voor het uur van de verzoeking, die over heel de wereld komen zal, om hen die op de aarde wonen te verzoeken.
Openbaring 3 vers 10

Vorig jaar zat een oud echtpaar opgesloten in een kamertje, in hun eigen huis. Dat hadden drie overvallers gedaan. De waardevolle spullen van het bejaarde stel hadden ze meegenomen. Een man die voorbij fietste, zag hun briefje voor het raam. Daarop stond: ‘HELP! BEL 1-1-2!’ Niet veel later werden ze door de politie bevrijd. Ze waren bij de overval gelukkig niet gewond geraakt.

Onze normale reactie is: Hoe moeilijk moet dat voor hen zijn geweest! Wie denkt eraan hoe moeilijk het voor hemzelf zal worden als hij de Heere Jezus niet als zijn Verlosser heeft aangenomen? Wat dit echtpaar overkwam, is niets vergeleken met wat er met hem zal gebeuren.

De mensen zullen dan de dood zoeken. Ze vragen de bergen om op hen te vallen, zodat ze onzichtbaar worden voor de heilige God. Zinloos natuurlijk. Wie nu het Woord van God gelooft en voor Hem buigt, wordt voor dat vreselijke oordeel bewaard. Door Jezus Christus is hij in volle veiligheid.

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage