Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Donderdag 8 juli

Kaïn: hij was uit de boze en sloeg zijn broer dood. En waarom sloeg hij hem dood? Omdat zijn werken slecht waren en die van zijn broer rechtvaardig.
1 Johannes 3 vers 12

Vandaag twee jaar geleden werd in Den Helder de politie gebeld: bij de buren was een enorme ruzie en er werd door kinderen hard gehuild en gegild. Agenten gingen er met spoed op af. Je hoort tegenwoordig zoveel rare dingen en gezinsdrama’s. De oorzaak van de herrie was al snel duidelijk: een jongetje had de frikandel van z’n zusje opgegeten. Het meisje had duidelijk kenbaar gemaakt dat ze daar niet blij mee was. ‘Moeders heeft nieuwe gebakken’, meldde de politie.

Tussen Kaïn en Abel liep het behoorlijk uit de hand. De eerste mens die geboren was, werd de moordenaar van zijn eigen broer. Het was al een verwijzing naar de moord op de Heere Jezus. Hij werd als Jood geboren, maar Zijn volk wilde Hem niet. Waarom niet? Omdat Hij rechtvaardig was. Dat stak te veel af bij henzelf. Daarom wees de mensheid Christus af. Hij werd gekruisigd. Terwijl de mensen Hem aan het kruis nagelden, volbracht Hij juist daar het werk op grond waarvan die mensen gered konden worden.