Het Rechte Spoor – 2021 | Donderdag 11 maart

Jozef bracht het kwade gerucht over hen aan zijn vader over.
Genesis 37 vers 2

Bij de tiplijn Meld Misdaad Anoniem kwamen in 2019 16.890 bruikbare meldingen binnen. Daardoor konden zeker 2110 mensen worden aangehouden. Vooral op het gebied van drugshandel en witwassen steeg het aantal telefoontjes.

Een klikspaan wordt zelden gewaardeerd. Zo wordt Jozef ook nog wel eens afgeschilderd. Hij berichtte zijn vader wat over zijn (half)broers werd verteld. Toch was dat niet verkeerd. Jozef leefde met God. Dat zien we alleen al daardoor dat God in dromen tot hem sprak. Hij maakte zich oprecht zorgen over de wandel van zijn broers en deelde dat met zijn vader.

Aardse handhavers van het recht hebben veel voordeel van anonieme tips. De hemelse Rechter heeft ze niet nodig. Voor Hem bestaat immers geen anonimiteit. Hij kent al Zijn schepselen. Een ID-kaart heeft Hij dan ook evenmin nodig. Ook geen vingerafdrukken of DNA.

Hij weet en ziet alles. Alles wat zonde is, moet Hij oordelen, omdat Hij heilig is. Hij wil alles vergeven, omdat Hij liefde is. En Hij kan dat, omdat Christus aan het kruis het verzoeningswerk volbracht.